#Radionice #Ostalo

Prezentacija: Skica, proba, igra

-25/04/2019-

 

 

Radionica Skica, proba, igra postavila je pred polaznike unaprijed određene zadatke a njihovim rješavanjem u vlastitoj praksi polaznici su istraživali pojmove poput razlike u percepciji stvarnosti naspram filmske stvarnosti, upotrebe narativnog koda u filmskom izlaganju, kreiranje lika kroz filmske određene i odlučene postupke, učenje redateljskih postupaka kroz zadatke osvještavanje filmskog prostora i vremena kao i atmosfere samog filma te upotrebe montaže kao sredstva filmske naracije.

Cilj radionice bio je potaknuti polaznike na promišljanje zadanih termina te razbiti ustaljene okvire naučenog razmišljanja i pristupa filmskom stvaranju. Kao krajnji rezultat svakog polaznika i njegovog istraživanja nastao je kratki film koji će se prikazati u nedjelju u kinodvorani KKZ-a.

Pridružite nam se i pogledajte na čemu su polaznici i mentor Tomislav Šoban radili proteklih mjeseci. Svoje radove predstavit će Anita Čeko, Lucija Drača, Luka Duvančić, Nikolina Pavleković, Barbara Radeljak, Mateja Zidarić, Iva Gavrilović i Petra Zlonoga

Projekcija filmova nastalih na radionici Skica, proba, igra održat će se u nedjelju, 28. travnja u 20h u KKZ-u. 

Kadrovi iz filmova nastalih na radionici

Prijatelji