#Produkcija

Profesionalna produkcijska platforma Kinokluba Zagreb

-24/01/2018-

Zadovoljstvo nam je najaviti da Kinoklub Zagreb kao najveći kinoklub u državi, a i šire, s najviše snimljenih kratkometražnih filmova godišnje pokreće novi projekt.

ZAŠTO Profesionalna produkcijska platforma Kinokluba Zagreb?

Iako Kinoklub Zagreb stavlja naglasak na filmski amaterizam - produkciju filmova u slobodno vrijeme i bez financijske naknade, svjesni smo da su neki autori zainteresirani za mogućnost profesionalnog financiranja svojih filmova.

Neafirmiranim autorima teško je pronaći put do profesionalnih produkcija i ostvariti svoje prve profesionalne projekte. PLATFORMA KKZ-a poslužit će kao odskočna daska mladim neafirmiranim talentima u svijet profesionalnog filma.

ŠTO Platforma nudi?

Platforma će filmskim autorima/icama pružiti mogućnost prijave na natječaje, te potporu u vidu konzultacija, pripreme projekta i razrade prijave kratkometražnih filmova za natječaje s ciljem dobivanja financijske potpore za produkciju.

Ukoliko se ostvari profesionalno financiranje filma, Platforma će pružati potporu autorima/icama u vidu konzultacija i administrativnog nadzora u svim fazama produkcije, te do završetka distribucije filma.

Platforma odabranim projektima nudi primarno prijavu na Javne pozive za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva (kategorija: poticanje proizvodnje audiovizualnih djela) Hrvatskog audiovizualnog centra, te za ostale natječaje ovisno o prijavljenom projektu (Grad Zagreb itd…).

TKO se može prijaviti?

Mogu se prijaviti isključivo članovi Kinokluba Zagreb, i to autori/ce koji žele snimiti profesionalni kratkometražni film za kojeg imaju gotov scenarij.

Uvjet je da autor/ica ima snimljena barem tri amaterska filma u produkciji Kinokluba Zagreb od kojih je jedan prikazan na domaćem ili stranom festivalu. Autor/ica može na Platformu prijaviti samo svoj prvi i drugi profesionalni kratkometražni film.

Poželjno je da prijavljeni projekt ima producenta, no ukoliko to nije slučaj, autorima će se pomoći da sastave produkcijski tim.

KAKO se možeš prijaviti?

Prijava treba sadržavati: scenarij, redateljsku koncepciju (smjernice Havc), biografiju i linkove na prethodne filmove u produkciji KKZ-a.

TKO su članovi/ce Platfome?  

Platforma se sastoji od članova/ica; Darie Blažević (redateljice i bivše tajnice Kinokluba Zagreb), Dalije Dozet (redateljice i voditeljice radionice Mala filmska forma), Lane Kosovac (redateljice i voditeljice Filmske škole Kinokluba Zagreb, koordinatorice odnosa s javnošću Kinokluba Zagreb) i Tomislava Šobana (redatelja, potpredsjednika Kinokluba Zagreb i koordinatora Odsjeka radionica). Članstvo će se izmjenjivati i rotirati ovisno o prijavljenim projektima.

Prijave za Platformu su otvorene tijekom cijele godine s krajnjim rokom dva mjeseca prije predaje natječajnih prijava. Prijave za prvu Platformu (za rok Havc-a 30. 03.) IZNIMNO primamo do mjesec dana prije isteka roka prijave za Havc, odnosno do 28. 02. u ponoć.

Kontakt i prijave na kkz@kkz.hr.

ŠTO je važno znati?

U tradiciji Kinokluba Zagreb, autori/ce će imati potpunu umjetničku slobodu. Međutim, jednako tako se od autora/ica očekuje angažiranost, samostalnost i odgovornost u svim fazama projekta. 

Treba naglasiti da će Kinoklub Zagreb svim autorima nastaviti pružati podršku bavljenju amaterskim filmom.

Prijatelji