#Projekcije

Projekcija KKZ-ovih filmova na Cipru

-18/03/2021-

 

Sutra, 19. ožujka 2021., Ciparski centar za suvremeni film organizira projekciju kinoklubaških filmova u Nicosiji.

 

Program filmova traje 71 minutu, a selektirala ga je Christiana Ioannou iz Ciparskog centra za suvremeni film (Cyprus Contemporary Film Centre). 

Ciparski centar za suvremeni film osnovan je 2017. godine kao platforma koja djeluje u Lefkosiji na Cipru s ciljem promocije suvremene kinematografije, umjetničkih filmskih praksi i različitih oblika eksperimentalne i alternativne filmske i audiovizualne umjetnosti.  Više o projekciji i centru možete saznati na poveznici: http://www.contemporaryfilmcentre.org/kinoklub/4595083252.

Suradnju je potaknula projekcija Kinokluba Zagreb i predavanje Zorka Sirotića u njujorškoj organizaciji The Film-Maker's Cooperative u ožujku prošle godine. 

Projekcija će se održati u kulturnoj i istraživačkoj zakladi ARTos koja je centar za suvremenu umjetnost i znanost posvećen istraživanju i kreativnosti- dva čarobna svijeta avanture i otkrivanja. Zaklada potiče umjetnike na povlačenje u polja mašte, kaosa i učenja. Djeluje kao multidimenzionalan prostor, organizirajući i producirajući događanja iz svijeta kazališta, glazbe, plesa, filma, vizualnih umjetnosti, književnosti i znanosti.

 

Prikazat će se sljedeći filmovi: 

 

Kupus na lešo, Zorko Sirotić

Višak popušim sam, Zorko Sirotić

+Topia, Petar Novak

Kartograf, Daria Blažević

Dota, Petra Zlonoga

Precijenjena dramaturgija, Sunčica Ana Veldić

Najmanji, Tomislav Šoban

Prijatelji