#Radionice

PROLJETNO IZDANJE FILMSKE ŠKOLE KINOKLUBA ZAGREB

-12/04/2019-

 

Filmska škola Kinokluba Zagreb tradicionalna je početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe.

Po položenom komisijskom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće autorske filmove. Kao članovi KKZ-a imat ćete priliku učiti o amaterskom filmu u teorijskom i praktičnom smislu, a pohađajući brojne napredne radionice razvijati svoj autorski filmski izraz. Članovima su otvorene i volonterske pozicije u svim odsjecima KKZ-a (Ditribucija, Radionice, Promocija, Produkcija, Međunarodna suradnja, Filmska kritika) te radom u njima možete postati dio zajednice koja brine za hrvatski amaterski film.

Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, snimanje i rasvjetu polaznicima predaje snimatelj Luka Matić, dok montažu mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s rekordnom brojkom od 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode.


CIJENA i TERMINI ODRŽAVANJA
Cijena Filmske škole iznosi 800,00 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva i pol mjeseca.

INFO I PRIJAVE
Lana Kosovac: filmskaskola@kkz.hr

Prijatelji