#Radionice

Psiho Drama: Gospodar očekivanja

-29/05/2019-

 

Razlozi zbog kojih se ljudi počinju baviti umjetnošću raznoliki su i mnogobrojni, ali bez obzira na ishodišnu motivaciju, svi se prije ili kasnije sretnemo sa pritiscima očekivanja koja smo sami sebi nametnuli ili nam ih je, možda, nametnula okolina. Imati film na Cannesu, osvojiti Oscara, snimiti seriju za Netflix, producirati novi nastavak Gospodara muha, ili, u donekle lokalnijoj varijanti, imati film na ZFF-u, osvojiti Srce Sarajeva, snimiti seriju za HBO Adria, producirati novi nastavak Gospodara prstenova samo su neki od primjera snova i snatrenja koja se s vremenom mogu prometnuti u samonametute kriterije uspjeha s kojima se ponekad teško nositi, pogotovo ako ih počnemo promatrati izvan društvenog konteksta i kriviti same sebe za njihovo nedostizanje. Istovremeno, očekivanja su nam često važno pogonsko gorivo koje nas gura naprijed i “tjera” nas da se odvažimo na stvari o kojima donedavno nismo ni sanjali.

Na ovoj radionici zato ćemo istražiti mehanizme koji se nalaze u pozadini naših očekivanja i načine kako se nosimo s njima te ispitati koje su perspektive za bolju međusobnu suradnju između nas i naših očekivanja.

Psihodrama je terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psihodrami se pomoću akcijskih, dramskih metoda  istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas.

 

Radionica je namijenjena svima koji se bave nekim oblikom kreativnog rada: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom i ne zahtijeva nikakvo prethodno predznanje.

 

Za prijavu je potrebno poslati naziv filma za koji biste voljeli da možete reći “Ja sam radio/radila na njemu” i rečenicu o tome zašto je tomu tako.

Maksimalan broj polaznika je deset, a mjesta se popunjavaju po redu prijave. Radionica će se održati 10. lipnja. u 19h u KKZ-u.

Prijave se šalju do 6.lipnja.2019. na radionice@kkz.hr.

 

Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja, scenaristica i spisateljica na filmu i u kazalištu. Vodila je brojne spisateljske i scenarističke radionice, između ostalog i u Kino klubu Zagreb. Od 2012. predaje na odsjeku odsjeku dramaturgije

Prijatelji