#Radionice

Psiho Drama: Vječni sjaj samokritičnog uma

-19/04/2019-

 

Nakon “obračunavanja” s tuđim komentarima i kritikama, na ovoj ćemo se radionici posvetiti fenomenu takozvanog unutarnjeg kritičara koji često zna biti mnogo grublji i neugodniji od onih vanjskih. Unutarnji kritičari dolaze u mnogo boja, vrsta i oblika, ali svima im je zajedničko da predstavljaju jedan od onih glasova u našoj glavi koji se brinu da sumnjamo u sve što napravimo, da se toga sramimo, da to obezvrjeđujemo, da razmišljamo o odustajanju... Imajući na umu osjetljivost i nesigurnost koja karakterizira svaki kreativni proces, nije nimalo iznenađujuće da se takav glas, čak i ako je na početku relativno benigan i slabašan, lako i brzo može pretvoriti u vrlo snažnu i ozbiljnu prijetnju koja koči svaku naznaku kreativnosti.

Na ovoj ćemo radionici naše individualne unutarnje kritičare izvesti iz njihovih sigurnih zona, dovesti ih pod svjetla reflektora i na nježan način suočiti s njihovim ponašanjem.

Psihodrama je terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psihodrami se pomoću akcijskih, dramskih metoda  istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas.

 

Radionica je namijenjena svima koji se bave nekim oblikom kreativnog rada: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom i ne zahtijeva nikakvo prethodno predznanje.

 

kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno poslati kratki tekst o sebi i fotografiju koja metaforički/asocijativno/simbolički prikazuje Vašeg unutarnjeg kritičara.

Maksimalan broj polaznika je deset, a mjesta se popunjavaju po redu prijave.

Prijave se šalju do 1. svibnja. 2019. na radionice@kkz.hr.

Radionica se održava 06.svibnja .2019. ponedjeljak, 19h-21h

o voditeljici

Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja, scenaristica i spisateljica na filmu i u kazalištu. Vodila je brojne spisateljske i scenarističke radionice, između ostalog i u Kino klubu Zagreb. Od 2012. predaje na odsjeku odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno se nalazi u edukaciji za psihodramsku praktičarku pri zagrebačkom Centru za psihodramu.

Prijatelji