#Radionice

Radionica filmske kritike i analize ‘19

-09/09/2019-

 

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na webu Kinokluba Zagreb. 

Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka, 30. rujna 2019. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznika radionice.

Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u listopadu i studenom 2019. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

 

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst. 

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić) uz asistenciju Darija Devića. 


Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com.

Prijatelji