#Radionice

Radionica filmske kritike i analize 2022.

-16/05/2022-

 

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize.  

 

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni na stranicama Kinokluba Zagreb. 

 

Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka, 30. svibnja 2022. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s ovogodišnjeg festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznika radionice.

 

Radionica će se odvijati kroz ukupno osam dvosatnih sesija jednom tjedno u lipnju i srpnju 2022. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

 

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst. 

 

Voditeljica radionice je Višnja Pentić Vukašinović, a suvoditelj Dario Dević. 

 

Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com

Prijatelji