#Radionice

Radionica filmskog eksperimenta na festivalu Sedam dana stvaranja

-11/07/2018-

Radionica će biti održana u Pazinu, u sklopu festivala “Sedam dana stvaranja”, od 12. do 18. kolovoza 2018. godine. Rok za slanje prijave je 20. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 31. srpnja.

Radionica filmskog eksperimenta omogućava polazniku da snimiti film u ozračju potpune autorske slobode, uz mentorsku pomoć. U sedmodnevnom procesu filmskog djelovanja, stvaralačke energije polaznika činit će neovisnu sferu, sinergički prostor, nevidljivi laboratorij. Polaznici će postati istraživači slobodnog teritorija, neomeđenog kodificiranim pristupom filmu i standardnim shvaćanjem filmskih rodova. Radionica će naglasak stavljati na praktične aspekte filmskog rada, uz ohrabrivanje autorskog pristupa i poticaj na preispitivanje ustaljenih poimanja eksperimentalnog, dokumentarnog, i svega između.

Filmski materijal mora biti snimljen tijekom radionice, a tijekom iste će biti i montiran. Organizatori radionice osiguravaju svu potrebnu opremu, iako polaznik može ponijeti i svoju.

Broj polaznika ograničen je na 5.

Radionica će biti održana u Pazinu, u sklopu festivala “Sedam dana stvaranja”, od 12. do 18. kolovoza 2018. godine. Prijaviti se mogu svi zainteresirani sa područja Republike Hrvatske i šire, a obrazac za online prijavu možete pronaći ovdje.

U obrascu treba, uz opće informacije, priložiti ili koncept filma ili motivacijsko pismo ili oboje.


Rok za slanje obrasca je 20. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 31. srpnja. Prezentacija radova polaznika radionice bit će održana 18. kolovoza, zadnji dan festivala.

Kotizacija je 500 kn, a u cijenu je uključen sedmodnevni smještaj, te doručak i ručak svakog dana radionice. Organizatori radionice su festival “Sedam dana stvaranja” i Kinoklub Zagreb. Radionicu će mentorirati Vedran Šuvar (mentor,) Zorko Sirotić (mentor) i Lovro Čepelak (voditelj i mentor.) 

Više o festivalu Sedam dana stvaranja možete saznati na njihovoj internetskoj stranici.

Prijatelji