#Radionice

RADIONICA IGRANOG FILMA

-19/03/2021-

 

RADIONICA IGRANOG FILMA

 

Nova napredna radionica KKZ-a koju će voditi Tomislav Šoban i Valentina Lončarić, a cilj joj je osvijestiti kreativnu vezu autora i glumca.

Želi se pronaći najbolji način za komuniciranje filmske ideje te kroz kreativne filmske izazove graditi međusobno povjerenje i stvarati film. 

 

Radionica je namijenjena redateljsko – glumačkim parovima koji se prijavljuju zajedno te tvore kreativni tim koji će tokom radionice rješavati zadatke u duhu filma kojeg snimaju. Polaznici će kreativno odgovoriti na 5 osmišljenih zadataka nakon kojih će biti mentorski vođeni do završetka filma. 

 

Pri pojmom autor/ica se misli na osobu koja može osmisliti redateljske postupke te snimiti i/ili montirati scene. Dok glumac/ica mogu i ne moraju nužno biti diplomirani glumci, no treba biti osoba koju autor/ica vidi kao glavnog lika u filmu.  Radionica je osmišljena da se po potrebi može održavati i online, stoga se na nju mogu prijaviti tandemi iz cijele Hrvatske. Održavat će se u terminu vikendom u dogovoru s polaznicima. Od prijavljenog autorskog tima očekuje se redovno snimanje scena zadanih kroz zadatke te se mole da se prijave zainteresirani timovi koji mogu pratiti aktivni stvaralački ritam. 

 

Molimo da se prijavite u tandemu. Bitno je napomenuti da pri tome autor/ica i glumac/ica moraju biti iz istog grada, kako bi mogli lakše snimiti scene. Selekciju radionice provode voditelji koji će po završetku prijava odabrati ukupno četiri para, dakle osam polaznika. Radionica je besplatna a zadaci na radionici trajati će do lipnja 2021., nakon čega slijedi i mogući mentorski rad do rujna 2021.

 

Molimo sve zainteresirane da svoje prijave pošalju na radionice@kkz.hr  do ponedjeljka 22. travnja. 2021.

 

Za prijavu na radionicu je potrebno poslati:

 

Sinopsis filma koji želite snimati (max. 2 kartice teksta)

jednu scenu raspisanu u obliku scenarija (max. 4 strane)

O sebi: glumice/ca  (max. karticu teksta)

O sebi: autorice/a (max. kartica teksta)


 

Veselimo se vašim prijavama!

Prijatelji