#Radionice

Radionica Ljetna avantura

-05/07/2019-

 

Iako pjesma kaže Summer time and the living is easy, namjera ove radionice upravo je suprotna: izazvati i otežati stvaranje kako bi polaznici u kratkom vremenskom periodu posljedično izazvali i okvire vlastite kreativnosti unutar nepredviđenih okolnosti koje su dio gotovo svakog snimanja. Živjela improvizacija! Cilj je promjeniti ustaljene perspektive u kojoj se filmski autori često puta nađu stvarajući, kroz  prevladavanje raznolikih prepreka koje su konstanta u bilo kakvom radu na filmu.

Poput svake strastvene ljetne avanture, ova radionica pruža priliku da se autor oslobodi i razigra te da se u toj slobodi prepusti izazovima i neplaniranim okolnostima ojačavajući svoje povjerenje i suradnju s drugim polaznicima unutar grupe, prepuštajući se kreativnim intervencijama i pritom svladavajući zadane prepreke i nametnute okvire.

Uz brainstorming, pripremu, razradu, snimanje i montažu polaznici u 3 intenzivna vruća dana uspijevaju kroz niz prepreka svoju početnu ideju zaokružiti u cjeloviti film i reflektirati se na zajednički i samostalni proces rada.  

Na radionicu se prijaviti može kao samostalni autor koji poznaje osnove snimanja/režije/montaže ili kao grupa od tri člana (koja uključuje neke od sljedećih funkcija: scenarist, redatelj, snimatelj, glumac, montažer). Ukupan broj polaznika je 12 a za prijavu je potrebno na radionice@kkz.hr, do 17.srpnja 2019. poslati samostalno ili kao grupa:

- jednu rečenicu u prozi ili stihu o tome što je najveći izazov u filmskom stvaranju za tebe/vas

- dvije slike koje te/vas predstavljaju na bilo koji način (asocijativno)

- tri riječi koje padnu na pamet kada se kaže improvizacija

-četiri kontakt informacije: ime, prezime, broj i e-mail

 

Radionica traje samo 3, ali cijela dana te se od polaznika očekuje da u ta tri dana mogu svoje vrijeme posvetiti radu. Termin održavanja radionice je 19.-21.srpanj 2019.

Radionica je besplatna a sva tehnička oprema kao i klimatizirani prostor za rad osigurani su od strane Kinokluba Zagreb. Voditeljica radionice je redateljica Dalija Dozet. 

 

Dalija Dozet (1987., Osijek) diplomirala je režiju igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao scenarist, redatelj i asistent režije surađuje na različitim filmskim, autorskim i komercijalnim projektima. U ulozi voditeljice filmskih radionica surađuje sa Kino klubom Zagreb, Bacačima Sjenki, udrugama Breza i Praktikum, Ruksakom (punim) kulture. Članica društva hrvatskih filmskih redatelja od 2016. te koordinatorica filmskih radionica i član izvršnog odbora u Kino klubu Zagreb od 2018.

Prijatelji