#Radionice

Radionica Nisam od jučer

-18/05/2018-

Radionica se održava povodom obilježavanja 90 godina osnutka u čijem je središtu filmsko nasljeđe iz produkcije KKZ-a. Radionica će poticati samostalan stvaralački i autorski rad kao refleksiju i hommage odabranim eksperimentalnim filmovima iz arhiva bogate klupske tradicije.

Radionica započinje projekcijom filmova iz arhive KKZ-a, 1. lipnja 2018. u 20h u projekcijskoj dvorani KKZ-a na koju su pozvani svi zainteresirani gledatelji i potencijalni polaznici. Filmove će predstaviti Petra Belc.

Radionica Nisam od jučer je besplatna i polaznik se postaje ispunjavanjem prijave. Prijave započinju 1. lipnja i traju do daljnjeg. U prijavi je obavezno navesti film i autora iz arhiva Kinokluba koji je polaznik odabrao za svoju stvaralačku inspiraciju, interpretaciju, hommage, dekonstrukciju ili nadgradnju. Svaki polaznik obavezuje se snimiti film. Ispunjene prijavnice šalju se mailom na radionice@kkz.hr ili poštom na adresu Trg žrtava fašizma 14. Prijavnica se može preuzeti ovdje.

Prva faza radionice ponudit će pregled kultnih filmova naših autora kao što su Pansini, Petek, Grlić, Gotovac, Ivančić, Knežević i drugi, te medija u kojima su stvarali i tema koje su istraživali u razdoblju od 1950-ih do kraja 1980-ih godina. Predavači na radionici bit će filmski teoretičari Mirna Belina i Nikica Gilić te filmski autori Ana Hušman i Vladislav Knežević. Predavanja će se održavati od 21 do 22:30 sati i otvorena su za sve zainteresirane.  Raspored je sljedeći:

utorak 12. lipnja - Nikica Gilić

utorak 19. lipnja - Ana Hušman

utorak 26. lipnja - Mirna Belina

petak 29. lipnja - Vladislav Knežević

Predavači će tijekom svojih predavanja povezivati filmove iz bogate tradicije Kinokluba Zagreb sa sličnim filmovima ili trendovima iz Hrvatske, regije i šire. Cilj predavanja spomenutih predavača je kreativno interpretiranje sadržaja i forme filmova postavljajući ih u različite kontekste, osvještavajući tako polaznicima imaginarni prostor slobode stvaralaštva. Nakon ciklusa predavanja polaznici tijekom ljeta samostalno nastavljaju rad na svojim filmovima.

Druga faza radionice planirana je u rujnu 2018. gdje će polaznici imati prilike predstavljati svoj rad jedni drugima i međusobno se stvaralački nadopunjavati uz moderatoricu Daliju Dozet. Izbor medija za svoje filmove prepušta se polazniku, u skladu s njegovim znanjima i mogućnostima, dok se u suradnji s Klubvizijom SC potiče rad na filmskoj vrpci. Na raspolaganju će biti mini DV, 16mm filmska traka i digitalna kamera. Očekivani kraj rada na ovom projektu te rok za finalizaciju filmova jest 10. listopada 2018.

Snimi film, budi dio Kinokluba Zagreb!

Prijatelji