#Radionice

Radionica Skica, proba, igra

-28/01/2019-

Radionica Skica, proba, igra postavlja pred polaznike unaprijed određene zadatke a njihovim rješavanjem u vlastitoj praksi polaznici osvješćuju pojmove poput razlike u percepciji stvarnosti naspram filmske stvarnosti, upotrebe narativnog koda u filmskom izlaganju, kreiranje lika kroz filmske određene i odlučene postupke, učenje redateljskih postupaka kroz zadatke osvještavanje filmskog prostora i vremena kao i atmosfere samog filma te upotrebe montaže kao sredstva filmske naracije.

Zadaci su fiksni i za svakog polaznika jednaki, uokvireni unutar predavanja i mentorskog vođenja kroz primjere a rezultati specifično koliko i sam autorski pristup svakog od polaznika. Cilj je radionice potaknuti polaznike na promišljanje zadanih termina u kasnijem praktičnom samostalnom radu te razbiti ustaljene okvire naučenog razmišljanja i pristupa filmskom stvaranju. Kao krajnji rezultat svakog polaznika i njegovog istraživanja nastaje kratki film. Svi radovi projeciraju se na kraju radionice uz konstruktivne komentare drugih polaznika i voditelja.

Radionica je otvorena za tri polaznika početnika i tri napredna polaznika. Prijave se šalju na radionice@kkz.hr do 18. veljače, a trebaju sadržavati motivacijsko pismo i  nešto što ste snimili, može i jedan kadar (ako mislite da vas to prezentira).

Voditelj radionice je Tomislav Šoban. Diplomirao je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. aktivan je član Kinokluba Zagreb. 2011. upisao Akademiju dramske umjetnosti, odjel Filmska i TV režija, a trenutačno završava MA studij igranog filma na istom fakultetu. Režirao je nekoliko kratkih igranih filmova među kojima : Otac (2018), Nije odgoj (2017), Kako je Iva otišla 16. rujna 2016.(2016), Polufinale (2014). Također je autor par kratkih eksperimentalnih filmova (Kraj (2015), Najmanji (2013)) koji su prikazivani po raznim filmskim festivalima. Od 2018. Predsjednik je Kino kluba Zagreb

Prijatelji