#Radionice

Radionica videospotova

-26/02/2019-

 

Radionica videospotova je napredna radionica kojoj je cilj povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s glazbenim izvođačima te same autore kreativno izazvati u stvaranju inovativnih pristupa u formi video spota. Polaznici se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Pjesmu koja vas inspirira za budući video spot možete odabrati na ovom linku.

Važno je spomenuti da se u ovom slučaju ne rade ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju, kao i da nema bilo kakvog kreativnog uplicva bendova u zamisao videa. Budući glazbeni video je potpuno autorsko djelo polaznika. Nakon što video spotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove kao official ili unofficial video. Radionica traje 8 tjedana, sastoji se od rada na scenariju koji podrazumijeva sve od preispitivanja teme i ideje do nalaženja odgovarajuće estetike videa, zatim pisanja knjige snimanja i konzultacije pred samo snimanje i u montaži. Voditeljica tijekom radionice polaznicima prezentira primjere iz vlastitog iskustva te ih usmjerava u samostalnom dolasku do kreativnih rješenja. Radionica se održava jednom tjedno, traje 8 tjedana kroz ožujak i travanj a rezultati radionice prezentiraju se na javnoj projekciji u KKZu.

 

Na radionicu se prima 6 naprednih polaznika. Za prijavu je potrebno do 18.ožujka 2019. na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:

-sinopsis (ili scenarij), 

-biografija polaznika

-redateljska eksplikacija za odabranu pjesmu

O voditeljici radionice:

Marina Uzelac, rođena 19.04. 1991. u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Kao redatelj, asistent režije, snimatelj i fotograf, radila je na puno kratkih i dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Godinama se bavi režiranjem i snimanjem glazbenih spotova, od kojih se izdvaja suradnja sa bendovima Artan Lili, Seine, Bitipatibi, Nežni Dalibor itd.

Prijatelji