#Projekcije #Ostalo

Sakupljači na Liburnia film festivalu

-24/08/2022-

 

Film esej Sakupljači redateljice Mie Martinović uvršten je u  natjecateljski program  Liburnia film festivala. Bit će prikazan 27. kolovoza u 22:30 na Ljetnoj pozornici u Opatiji. 

 

Film je nastao na radionici filma eseja koju je vodila Iva Gavrilović. Do sada je prikazan na Gledalištu Kinokluba Zagreb. 

 

Sinopsis filma je sljedeći:

Ušla je u Arhiv predati svoja sjećanja. Koliko vremena može dobiti u zamjenu za doživljaje koje je proživjela?

Film esej u kojem, ispreplićući videozapise i fotografije, stvarnost i fikciju, autorica istražuje kolika je vrijednost njenih sjećanja i mašte.

 

Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.  Ove godine održat će se u 20. izdanju, od 24. do 28. kolovoza u Vili Antonio i na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

 

Mia Martinović diplomirala je 2020. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu s projektom Arhiv izvedbene umjetnosti. Jedna je od pobjednica natječaja za uređenje Muzeja iluzija 2017. godine. Suradnica je na projektu Mali Zagreb za koji dizajnira i izrađuje makete. Od 2019. godine članica je Kinokluba Zagreb. Autorica je četiri kratka filma: "Taste of Space" (posebno priznanje na Gledalištu Kinokluba 2019., nagrada Mali lonac za najbolji studentski film na Reviji studentskog filma 2020.), "Pixie" (2020), "Predstavnik" (2021.), "Sakupljači" (2021.). Uz arhitekturu, aktivno se bavi scenografijom i filmom.

Prijatelji