#Radionice

Scenaristički laboratorij 2023

-03/08/2023-

 

Pozivamo vas da se prijavite na ovogodišnji Scenaristički laboratorij Kinokluba Zagreb!

 

Cilj radionice Scenaristički laboratorij voditeljice Sonje Tarokić je pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda za kratki igrani film s kojim se prijavljuje, kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalnog nauma, i koju će potom htjeti samostalno i/ili u suradnji s redateljem i snimati.

Ova radionica namijenjena je autorima koji imaju iskustvo u radu na filmu, odnosno, koji su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti isključivo kao scenarist, ili pak u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kinokluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu. U obzir će se uzimati isključivo projekti za kratkometražne filmove.

 

Također, dodatni cilj radionice više je “školskog” karaktera, u smjeru širenja vlastitog znanja o scenaristici, te razmišljanja o formi, strukturi i karakterizaciji, kroz zajedničko “brainstormanje” i diskusiju o svim projektima u grupi.

Radionica traje nekoliko mjeseci, od početka listopada 2023. do veljače 2024.

Odvija se kao grupni zajednički rad od 5h u komadu, otprilike jednom u desetak dana, u prostorijama Kinokluba Zagreb.

Od polaznika se očekuje samostalan rad na svojem projektu između sastanaka, te čitanje, razmišljanje i diskusija o svim projektima koji sudjeluju na radionici.

Nakon scenarističkog dijela, slijedi kratki intenzivni pitching trening, koji završava javnom prezentacijom. Radionicu pitchinga u trajanju tri dana vodit će producent Matej Merlić, a polaznici će svoje scenarije prezentirati pred mladim producentima te se na taj način dodatno umrežiti i potencijalno u suradnji s njima krenuti u sljedeći korak predprodukcije.

 

Za prijavu na radionicu potrebno je do 15. rujna 2023. na radionice@kkz.hr poslati: 

PRVU VERZIJA SCENARIJA ili DETALJAN SCENOSLIJED: ideja je započeti radionicu s prvim “gotovim” verzijama materijala, stoga bi bilo poželjno da prijave sadrže što razrađeniji prvi draft projekta, bilo da se radi o dijaloški razrađenom scenariju ili pak detaljnom treatmentu ili scenoslijedu.

BILJEŠKU O SEBI (kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu)

KRATKI OPIS MOTIVACIJE za sudjelovanjem na radionici 

LINK NA PRETHODNI FILM kojeg je autor/ica napisao/la ili režirao/la

 

Radionica je besplatna. Nakon kraja roka za prijave, voditeljica radionice odabrati će 4 projekta te će s budućim polaznicima i timovima dogovoriti točne termine odvijanja radionice.

Prijatelji