#Radionice

Scenaristički laboratorij ‘22

-08/07/2022-

 

Cilj radionice Scenaristički laboratorij voditeljice Sonje Tarokić je pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalnog nauma, i koju će potom htjeti samostalno i/ili u suradnji s redateljem i snimati.

 

Ova radionica namijenjena je autorima koji imaju iskustvo u radu na filmu, odnosno, koji su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti isključivo kao scenarist, ili pak u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kinokluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu.

 

Također, dodatni cilj radionice više je “školskog” karaktera, u smjeru širenja vlastitog znanja o scenaristici, te razmišljanja o formi, strukturi i karakterizaciji, kroz zajedničko “brainstormanje” i diskusiju o svim projektima u grupi.

 

Radionica traje nekoliko mjeseci, od početka listopada 2022., do sredine siječnja 2023.

Odvija se kao grupni zajednički rad od 5h u komadu, otprilike jednom u desetak dana, u prostorijama Kinokluba Zagreb.

 

Od polaznika se očekuje samostalan rad na svojem projektu između sastanaka, te čitanje, razmišljanje i diskusija o svim projektima koji sudjeluju na radionici.

 

Nakon scenarističkog dijela, slijedi kratki intenzivni pitching trening, koji završava javnom prezentacijom. Radionicu pitchinga u trajanju tri dana vodit će producent Matej Merlić, a polaznici će svoje scenarije prezentirati pred mladim producentima te se na taj način dodatno umrežiti i potencijalno u suradnji s njima krenuti u sljedeći korak predprodukcije.

 

 

Za prijavu na radionicu potrebno je do 15. rujna 2022. na radionice@kkz.hr

poslati:

 

 

 

 

 

Radionica je besplatna. Nakon kraja roka za prijave, voditeljica radionice odabrati će 4-5 projekata te će s budućim polaznicima i timovima dogovoriti točne termine odvijanja radionice.

Prijatelji