#Radionice

Scenaristički laboratorij Sonje Tarokić

-12/08/2019-

 

Pozivamo vas na radionicu Scenaristički laboratorij pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, tijekom koje polaznici imaju priliku nadograđivati vlastiti scenarij za kratkometražni igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji. Uloga je i grupe i same voditeljice pomoći svakom od autora da vlastiti scenarij kroz temeljitije promišljanje sretno dovedu do finalog drafta.

 

Opis radionice:

Radionica Scenaristički laboratorij zamišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Svaki tjedan grupa polaznika sastajat će se u jednom duljem terminu od 4-5 sati, unutar kojeg će se međusobno savjetovati, razgovarati i poticati daljnji rad na početnoj verziji scenarija svakog od autora. 

Naime, iskustvom voditeljice radionice, intenzivnija posvećenost čitave grupe jednom projektu rezultira konkretnijim savjetima i pojačanoj motivaciji, kao što je poželjno da se ovakvim tipom rada polaznici potaknu konstruktivno razmišljati i argumentirano kritizirati, graditi međusobno povjerenje u kreativnom radu, učiti jedni od drugih, od različitih vizija i koncepata, kao i primati tuđe sugestije kroz brainstorming. 

Cilj radionice je pomoći svakom od polaznika da početnu, odnosno prvu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će u autorovom viđenju biti poboljšana, "istinitija" verzija originalne ideje i nauma, i koju će eventualno potom htjeti i snimati. 

 

Što se očekuje od polaznika:

Ova radionica namijenjena je autorima koji imaju barem malko iskustva u radu na filmu, odnosno, da su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti isključivo kao scenarist ili u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kino kluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu. 

 

Trajanje:

Radionica traje 6 tjedana, od kraja rujna/početka listopada, do početka studenog 2019.

Odvija se jednom tjedno, u trajanju od otprilike 4 puna sata, ovisno o broju polaznika. 

 

Materijali za prijavu:

Molimo zainteresirane autore da sve navedene materijale do 10.rujna 2019. pošalju na: radionice@kkz.hr 

 

BILJEŠKA O SEBI (kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu)

KRATKI OPIS MOTIVACIJE za sudjelovanjem na radionici

FILM koji je autor napisao/la ili režirao/la

PRVA VERZIJA SCENARIJA ili DETALJAN SCENOSLIJED

Prijatelji