#Ostalo

Šteta u prostorima KKZ-a nakon potresa

-24/03/2020-

 

Nakon pregleda nadležnih službi, zgrada u kojoj se nalaze prostori KKZ-a na Trgu žrtava fašizma 14 označena je kao sigurna i prostori će se moći koristiti nakon sanacije nastale štete.

 

Najvažnije je istaknuti da arhiva na diskovima i arhiva na kazeticama nisu oštećene jer su bile u plastičnim kutijama. Skladište opreme je izdržalo potres bez štete. Arhiva je premještena na sigurno, a u KKZ će biti vraćena nakon sanacije zgrade.

 

Većina štete nastala je u tajništvu u vidu pukotina na stropu i padanja žbuke. Na katu iznad našeg tajništva u prostorima Zajednice tehničke kulture pukao je bojler u WC-u i poplavio naš ugradbeni ormar i strop tajništva. U projekcijskoj dvorani pojavila se tekućina crne boje, što je vjerojatno povezano s rušenjem dimnjaka na zgradi. 

Zahvalni smo susjedima iz Saveza inovatora Zagreba koji su pozvali vatrogasce da zatvore vodu u gornjem dijelu zgrade i tako spriječe daljnju štetu.

 

Aktivnosti u KKZ-u prekinute su ranije zbog opasnosti zaraze. Prostorije će biti spremne za korištenje nakon sanacije i prestanka mjera za suzbijanje zaraze korona virusom.

Prijatelji