#Radionice

Slika > Film

-19/12/2023-

 

 

Napredna radionica eksperimentalnog filma Slika > Film voditeljce Mare Šuljak usmjerena je na istraživanje likovnosti slike i fotografije u filmu.

Prvi dio radionice bavit će se definiranjem likovnog jezika i koncepta filma, uz gledanje primjera iz likovne umjetnosti i eksperimentalnog filma. Slijedi razrada vlastitih ideja, gdje će polaznici kroz istraživanje vizuala (probne snimke i manipulacije slike) te uvidom u različite mogućnosti animacije i montaže kreirati svoj film. Radionica će polaznicima ponuditi uvid u različite tehnike obrade slike, animacije i montaže te ih potaknuti na istraživanje slike i zvuka koje će potom samostalno koristiti u kreiranju svog filma, baziranog na idejnim skicama s kojima su se prijavili. 

 

Cilj je upoznavanje i približavanje poetskom filmu kojeg karakterizira odstupanje od naracije i deskripcije; ritam; fragmentiranje  i dekontekstualizacija onog što se prikazuje i samog filmskog materijala; stilizacija na svim razinama; asocijativnost, atmosferičnost i osjetilnost.

 

Autori će nakon toga samostalno raditi na svom filmu uz moguće konzultacije tijekom procesa izrade filma. Nakon dva mjeseca grupa će se ponovno naći s mentoricom. Tada će svaki od autora, uz mentorsku podršku, odraditi i finalnu montažu vlastitog filma. Rezultati radionice prikazat će se na javnoj projekciji u Kinoklubu Zagreb.

 

 

Za prijavu je na radionice@kkz.hr potrebno do 8.siječnja 2023. poslati sljedeće:

 

Motivacijski tekst (do jedne kartice) 

Vizualie u bilo kojoj dostupnoj tehnici (crteži, skice, fotografije, kolaži, video skice…) koji prezentiraju koncept kojim bi se bavili u nastavku radionice

Kratku biografiju 

Link na prethodni filmski rad

 

Voditeljica će odabrati do 6 polaznika, a radionica će se održavati od sredine siječanja tokom 6 susreta, svake srijede u 19h u Tajništvu Kinokluba Zagreb.  Dodatni termin za montažu polaznici će dogovoriti s voditeljicom tokom prvog dijela radionice. 

 

Napomena: Preduvjet je da polaznici poznaju osnove programa za montažu i obradu fotografije pa molimo da navedete koje programe poznajete: Adobe Premiere, After Effects, Adobe Photoshop, DaVinci Resolve, Affinity i sl.

 

Mare Šuljak multimedijska je umjetnica iz Dubrovnika. Magistrirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Radovi su joj predstavljeni na brojnim samostalnim i skupnim izložbama te filmskim festivalima u zemlji i inozemstvu. Autorica je kratkih filmova, među kojima se ističe eksperimentalni film Site Selection (2012),  Roze priče (2021) i Evanescence (2023).

Prijatelji