#Radionice

Svi su nam gradovi jednaki

-03/07/2018-

Radionica uključuje boravak šest autora iz Hrvatske u Beogradu od 2. do 9 srpnja, gdje će sa četvero filmaša iz Srbije oformiti autorski kolektiv.

 

Radionica neće imati službenog predavača ili mentora, a zadatak svakog polaznika biće primarno rad na vlastitom projektu, a zatim i učestvovanje na autorskim sastancima na kojima će iznositi svoje ideje i probleme, tražiti suradnje te nuditi pomoć drugim polaznicima..

Organizatori ove rezidencijalne radionice i inicijatori suradnje su Kinoklub Zagreb (KKZ) i Akademski filmski centar iz Beograda (AFC, osnovan pod imenom Akademski kino klub). Imenom, to su Vedran Šuvar, Ivan Velisavljević i Milan Milosavljević, a na ideju za ovaj oblik suradnje došli su u sklopu programa međunarodne suradnje Akademski filmski Zagreb koji je AFC organizirao u Domu kulture „Studentski grad“ u studenom 2017. godine.

Polaznici radionice održat će i četiri programa otvorena za javnost u prostorima AFC-a.

 

Utorak, 3. srpnja, 20.00, Mala sala

ANALIZA FILMA

Program Kinokluba Zagreb na kojem će se analizirati dva kratkometražna filma po izboru moderatora Vedrana Šuvara. Analiza će biti interpretativnog tipa bazirana na autorskim postupcima.

 

Četvrtak, 5. srpnja, 20.00, Mala sala

MEĐUPROSTOR FILMSKOG DJELOVANJA

Predavanje predsjednika Kinokluba Zagreb Tomislava Šobana, o idealima kreativnog delovanja.

 

Subota, 7. srpnja, 12.00, Sala za sastanke

KINO KLUBOVI, PRODUKCIJSKI KOLEKTIVI BUDUĆNOSTI

Okrugli stol o potencijalima suradnje kino klubova u regiji, te razmjena pozitivnih praksi. Okrugli stol je otvoren za javnost, a na njemu će sudjelovati predstavnici Kinokluba Zagreb, Kino kluba Split i Akademskog filmskog centra.

 

Subota, 7. srpnja, 20.00, Mala sala

PREZENTACIJA RADOVA POLAZNIKA RADIONICE

Projekcija i predstavljanje autorskog kolektiva Kinokluba Zagreb i Akademskog filmskog centra Beograd.

Prijatelji