#Ostalo

U tijeku upisi u Filmsku školu

-07/10/2022-

 

U tijeku su upisi u početničku radionicu Kinokluba Zagreb Filmska škola. Rok za prijavu je 11. listopada 2022. 


Filmska škola namijenjena je početnicima i nije potrebno predznanje ni iskustvo. Radionica pruža uvod u filmsku umjetnost i nudi osnovna teorijska i praktična znanja o filmu uz pomoć kojih će polaznici moći kritički promatrati i analizirati filmska djela te se nastaviti baviti filmskim stvaralaštvom, bilo samostalno, bilo pohađanjem bilo koje od besplatnih naprednih filmskih radionica u Kinoklubu Zagreb. Fokus stvaralaštva u Kinoklubu Zagreb je autorski film.


Na kraju radionice, potrebno je napraviti završni rad — napisati filmski esej ili snimiti kratki film — koji svaki polaznik izrađuje individualno. Polaznici tijekom radionice također razrađuju svoje sinopsise, scenarije i storyboarde te fotografiraju i snimaju kratke filmske vježbe.

 
Školarina iznosi 800 kn i predstavlja jednokratnu i doživotnu članarinu u Kinoklubu Zagreb. Po uspješnom završetku Filmske škole, polaznici stječu uvjete za pridruženo članstvo u Kinoklubu Zagreb koje

im omogućuje da redovito primaju obavijesti obavijesti o svim aktivnostima u Klubu, besplatno posuđuju opremu za snimanje slike i zvuka i koristiti montažu. Članovi također mogu predlagati programe KKZ-a i sudjelovati u njihovoj realizaciji, besplatno pohađati sve napredne radionice i još mnogo toga!

 

Radionica traje dva mjeseca i održava se dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom, po dva školska sata, s početkom u 19 sati.

 

Većina nastave odvit će se online putem platforme Zoom, s nekoliko praktičnih sati uživo u prostorijama Kinokluba, u manjim grupama.

 

Prvo predavanje, iz cjeline Pisanje scenarija i režije, na rasporedu je 11. 10. u 19 sati na Zoomu.

 

Za upis u Filmsku školu potrebno je ispuniti prijavnicu na ovoj poveznici. Po ispunjavanju, polaznici će emailom dobiti obavijest jesu li primljeni. Polaznici se primaju po redosljedu uspješnog ispunjavanja prijavnice do popunjenja slobodnih mjesta. Za ovo izdanje filmske škole ostalo je još 9 slobodnih mjesta.

Prijatelji