#Ostalo

Upišite Filmsku školu Kinokluba Zagreb

-01/10/2018-

Jesensko izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb otvorit ćemo uvodnim predavanjem u utorak 16. listopada 2018. s početkom u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14.

Filmska škola Kinokluba Zagreb tradicionalna je početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe.

Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, snimanje i rasvjetu vodi snimatelj Luka Matić, dok montažu predaje montažerka Urša Vlahušić. Snimanje zvuka predaje montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Po položenom komisijskom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za sve članove!

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s rekordnom brojkom od 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode.

CIJENA i TERMINI ODRŽAVANJA
Cijena Filmske škole iznosi 800,00 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva mjeseca.

INFO I PRIJAVE
Lana Kosovac

filmskaskola@kkz.hr

Prijatelji