#Radionice

Vrijeme za projekciju

-29/11/2021-

 

Vrijeme za projekciju je godišnji radionički program koji se odvija jednom mjesečno.

Program pomaže autorima da kontinuirano rade na svom filmu u fazi montaže, uz pomoć drugih autora koji su također u procesu rada, te uz moderiranje voditeljice Ive Gavrilović. Svaki session radionice imati će zasebne prijave te će se autori, ovisno o fazi njihovog projekta, izmjenjivati unutar grupe.

Gledanje je sastavni dio stvaranja filma. Gledajući rad drugoga, imamo pažnju koja je svježija i lakše se prepuštamo iskustvu onoga što gledamo. Lakše razmišljamo o potencijalnim rješenjima koja nas povratno potiču da se reflektiramo na svoje ideje.

 

Program se referira na test screening na kojem se film gleda u prvim fazama montaže. Prikazan je maloj skupini ljudi kako bi se procijenilo da li ga treba premontirati, nadosnimiti ili scenaristički prepraviti. Film može biti bez zvuka i vizualnih efekata.

 

Cilj je da se kroz zajednički razgovor među polaznicima dolazi do sugestija za daljnji razvoj filma. Polaznici potom nastavljaju samostalno raditi u montaži te se mogu prijaviti svaki mjesec ponovno ili po potrebi.

 

Autori koji se prijavljuju moraju biti već u procesu montaže filma, vođeni motivacijom da svoj rad postave na višu kreativnu razinu. Radove koje je moguće prijaviti su eksperimentale i dokumentarne prirode, esejistički i osobni filmovi, filmovi koji istražuju granice filma i medija općenito. Radionica nije namijenjena početnicima, već autorima koji su do sada realizirali barem jedan film. Od polaznika se tokom radionice očekuje kreativni pomak u fazi postprodukcije to jest od montaže prema finalu samog filma. Radionica će završiti prezentacijom radova u Kinoklubu Zagreb.

 

Za prijavu je potrebno do 10.12.2021. na radionice@kkz.hr poslati:

- Koncept filma i opis materijala (dakle materijal je već snimljen i u montaži)

- Prošli rad autora

Voditeljica će napraviti selekciju od prvih 5 polaznika.

 

Prvi session radionice održati će se u nedjelju, 12. prosinca 2021. 18-21h. Radionica će se održavati online te se moguće prijaviti i ukoliko ste filmski autor koji živi izvan Zagreba. Radionica je besplatna.

 

O VODITELJICI:

Iva Gavrilović (1991.) diplomirala je Montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Montirala je kratke filmove, komercijalne video i televizijske projekte, i video projekcije. Od 2018. djeluje kao autor unutar Kinokluba Zagreb kroz kratke eksperimentalne filmove. Vodila je razne radionice za montažu.Trenutno je na diplomskom studiju Novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti.

Prijatelji