#Radionice

Vrijeme za projekciju - veljača

-07/02/2022-

 

Vrijeme za projekciju je godišnji radionički program koji se odvija jednom mjesečno.

Program pomaže autorima da kontinuirano rade na svom filmu u fazi montaže, uz pomoć drugih autora koji su također u procesu rada, te uz moderiranje montažerke Ive Gavrilović. Svaki session radionice imati će zasebne prijave te će se autori, ovisno o fazi njihovog projekta, izmjenjivati unutar grupe.

Autori koji se prijavljuju moraju biti već u procesu montaže filma, vođeni motivacijom da svoj rad postave na višu kreativnu razinu. Radove koje je moguće prijaviti su eksperimentale i dokumentarne prirode, esejistički i osobni filmovi, filmovi koji istražuju granice filma i medija općenito. Radionica nije namijenjena početnicima, već autorima koji su do sada realizirali barem jedan film. Od polaznika se tokom radionice očekuje kreativni pomak u fazi postprodukcije to jest od montaže prema finalu samog filma. Radionica će završiti prezentacijom radova u Kinoklubu Zagreb.

 

Za prijavu je potrebno do 11. veljače 2022. na radionice@kkz.hr poslati:

- Radni materijal ili film u sekvenci te opis ideje
- Prošli rad autora

 

Voditeljica će napraviti selekciju od prvih 5 polaznika.

 

Novi session radionice održati će se u nedjelju, 13. veljače 2022. 18-21h.

Radionica će se održavati online te se moguće prijaviti i ukoliko ste filmski autor koji živi izvan Zagreba.

 

O VODITELJICI:
Iva Gavrilović (1991.) diplomirala je Montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Montirala je kratke filmove, komercijalne video i televizijske projekte, i video projekcije. Od 2018. djeluje kao autor unutar Kinokluba Zagreb kroz kratke eksperimentalne filmove. Vodila je razne radionice za montažu.Trenutno je na diplomskom studiju Novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti.

Prijatelji