#Ostalo

Žiri 13. Gledališta

-09/02/2020-

Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2019. godini. Članovi žirija su filmska kritičarka Valentina Lisak, pisac, scenarist i filmski autor Ante Zlatko Stolica i Miro Manojlović, montažer, filmski autor i glazbenk te pobjednik prošlogodišnjeg Gledališta.

 

Valentina Lisak

Valentina Lisak (1987) prevoditeljica je i filmska kritičarka. Članica je Hrvatskog društva filmskih kritičara i uredništva časopisa Filmonaut. Kao urednica promotivnih publikacija ili prevoditeljica surađivala je sa Zagreb Film Festivalom, ZagrebDoxom, Pulskim filmskim festivalom, Hrvatskim audiovizualnim centrom, Animafestom, Danima hrvatskog filma i dr. U sklopu programa Sedmi kontinent udruge Djeca susreću umjetnost vodi analize i piše edukativne eseje o filmovima, a tekstovi su joj među ostalim objavljeni u Filmonautu, Hrvatskom filmskom ljetopisu, emisiji Filmoskop Hrvatskog radija i tjedniku Lider. 

Miro Manojlović

Miro Manojlović je rođen 1985. godine u Zagrebu. Završio je srednju glazbenu školu Vatroslav Lisinski, smjer udaraljke kod profesorice Elvire Happ i diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti, smjer filmska i TV montaža, pod mentorstvom profesora Hrvoja Turkovića. Bavi se glazbom, filmom i kazalištem. Od 2014. godine zaposlen je kao umjetnički suradnik - korepetitor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao glazbenik surađuje sa brojnim glazbenicima na domaćoj i stranoj improvizatorskoj sceni. Dvostruki je dobitnik nagrade "Maskimilijan Paspa" na Gledalištu Kinokluba Zagreb, 2011. i 2018. Autor je glazbe za brojne filmove, kazališne i plesne predstave, a od 2017. stalni je član benda “Darko Rundek i Ekipa”.

Ante Zlatko Stolica rođen je 1985. u Splitu. Diplomirao je hrvatski jezik i filozofiju. Režirao je nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova; koscenarist je Kratkog izleta, dobitnika Zlatne arene za najbolji film 2017. Autor je knjige Blizina svega (Fraktura, 2020.)

Prijatelji