hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

11. svibnja 2024.

Radionica videospotova

Prijave do 5. lipnja na radionice@kkz.hr

Radionica videospotova

Kinoklub Zagreb poziva zainteresirane filmske autore da se prijave na radionicu izrade video spotova koja će ih povezati s glazbenim izvođačima, te ih kreativno izazivati u stvaranju inovativnih pristupa u formi videospota. Tijekom radionice, polaznike će se usmjeravati na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu te poticati na inovativni pristup s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Od polaznika se očekuje predznanje u osnovama osmišljavanja koncepta, snimanja i montaže. Neće se raditi ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju i nema bilo kakvog kreativnog miješanje bendova u zamisao videa, već je budući glazbeni video je potpuno autorsko djelo polaznika. Nakon što video spotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove kao službeni ili neslužbeni video.

Prijaviti se na radionicu možete do 5. lipnja 2024. na radionice@kkz.hr sa:

  • kratkom biografijom i kontaktom
  • raspisanim konceptom za budući spot (odabrati jednu od pjesama sa popisa na linku: https://www.youtube.com/playlist?list=PL6R5GKIOfpsZDF9SWoQUgbOIRFCeJC6IO)
  • primjerima vizuala (fotografije, mood)

Po završetku prijava, odabrati će se šest polaznika, a radionica će se održavati jednom tjedno tokom lipnja. Prvi termin radionice je ponedjeljak 10.lipnja u 19:00h u prostorijama Kinokluba, a svaki sljedeći termin voditeljica će dogovoriti s polazncima ovisno o njihovom rasporedu. Nastavak radionice slijedi u ljeto kada će svatko od polaznika samostalno snimati i započeti montažu te će se grupa ponovno okupiti na jesen, tokom finalizacije radova. Radionica je besplatna i svu opremu za snimanje osigurava Kinoklub Zagreb. Produkti radionice javno će se, po završetku radionice projicirati u Kinoklubu Zagreb.

Voditeljica radionimce je Marina Uzelac, koja je diplomirala filmsku režiju u Beogradu te je kao redateljica, asistentica režije, snimateljica i fotografkinja radila na puno kratkih i dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova, a godina se bavi režiranjem i snimanjem glazbenih spotova.