hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Organizacija

Kinoklub Zagreb nastao je još 1928. godine kao kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim klubom filmskih amatera u jugoistočnoj Europi. Danas Kinoklub Zagreb djeluje kao platforma amaterskog filma koja podupire potpunu autorsku slobodu, a besplatnim pristupom filmskom znanju i alatima svim zainteresiranim građanima omogućuje bavljenje filmom.

Tijekom 96 godina svog postojanja, cilj Kinokluba ostao je isti – produkcija i promocija filmskog amaterizma. Upravo zbog toga Kinoklub Zagreb postao je okupljalište filmskih entuzijasta, kao i nekadašnjih amatera koji su se razvili u profesionalce, a i danas svojim radom privlači i potiče nove talente. Zapravo, najveći značaj Kinokluba nalazi se baš u njegovim članovima i njihovom produkcijskom impulsu. Osim što omogućava stvaranje filma, klub o njemu brine i po njegovom ostvarenju – svaki završeni film ulazi u impresivnu tradiciju klupskog stvaralaštva te svaki autor postaje sudionikom klupske povijesti, a samim time i povijesti hrvatskog filma. Arhiviranjem filmova omogućujemo njihov život i u budućnosti.

MISIJA: Kinoklub Zagreb je zajednica filmskih amatera koja besplatnim pristupom filmskim alatima, znanjima i programima omogućava kreativno bavljenje filmom i promišljanje filma pritom njegujući potpunu autorsku slobodu.

VIZIJA: Kinoklub Zagreb omogućava i potiče zajedništvo i inovativnost unutar svih klupskih djelatnosti u svrhu unapređivanja  kvalitete sadržaja i pozicioniranja unutar šire kulturne scene kao centra inovativnog autorskog filmskog djelovanja.

VRIJEDNOSTI: Poticanje kreativnosti i inovativnosti; autorska sloboda; demokratizacija i apsolutna dostupnost filmske proizvodnje, amaterizam kao djelovanje iz ljubavi prema filmu; inkluzivnost; služenje zajednici; pružanje mentorske podrške slobodnom stvaralaštvu; timski rad, prijateljstvo, suradnja, odgovornost i zajednička briga za dijeljene resurse (prostorne, tehnološke), zajedničko stvaranje, otvorenost za nove ideje i suradnje, njegovanje tradicije avangardnog i amaterskog filma; zaštita klupske baštine i osiguranje pristupa za sve zainteresirane; poticanje filmske pismenosti; poticanje znatiželje i istraživanja kroz sustavno učenje o filmu.

KONTAKTI:

TAJNIŠTVO: Dajna Mišurac, kkz@kkz.hr; mob. 097 752 3628 (radnim danom 8-16h)
TEHNIKA: Matej Beluhan, oprema@kkz.hr
FILMSKA ŠKOLA: Lana Brčić, filmskaskola@kkz.hr
NAPREDNE RADIONICE: Dalija Dozet, radionice@kkz.hr
PROMOCIJA: Dražen Puklavec, promocija@kkz.hr
OČUVANJE BAŠTINE KLUBA: Petra Belc Krnjaić, bastina@kkz.hr