Učlani se!

Postani članom Kinokluba Zagreb i pridruži se gotovo stoljetnoj tradiciji filmskog amaterizma u Hrvatskoj. Kinoklub Zagreb brojnim pogodnostima potiče svoje članove da samostalno stvaraju vlastite autorske filmove, a ovo su najvažnije:

Jedini uvjet za stjecanje članstva je završena Filmska škola Kinokluba Zagreb. O čemu je riječ?

Filmska škola KKZ-a sastoji se od početničkih radionica na kojima ćete steći temeljna znanja o pisanju scenarija, režiji, kameri, rasvjeti i montaži. Dotaknut ćemo se teorijskih osnova, koje ćete onda iskušati u praksi snimajući u grupama kratke filmske vježbe. Škola se sastoji od četiri dijela:

Naučit ćete osnove režije, pretočiti svoje ideje u scenarije, a potom se upoznati s osnovama kamere, rasvjete i snimanja i u grupi s ostalim polaznicima snimiti i montirati svoj prvi (a možda i ne?) kratki film. Naravno, pod budnim okom naših mentora. Na kraju vas čeka usmeni ispit koji ćete (sigurni smo uspješno) položiti, preuzeti diplomu i pridružiti se ostalim članovima Kinokluba Zagreb.

Predavači i mentori:

Pogodnosti

Oprema

Oprema

Besplatno korištenje filmske opreme, montaže i prostora kluba

Radionice

Radionice

Besplatno sudjelovanje na svim naprednim radionicama

Festivali

Festivali

Distribucija filmova na festivale

Kada se održava i koliko traje?

Filmsku školu organiziramo tri puta godišnje – u veljači, travnju i listopadu. Škola traje dva mjeseca, a predavanja se održavaju u večernjim satima utorkom i četvrtkom. Prije početka svake škole održat ćemo uvodno predavanje kako bismo vas informirali o programu Filmske škole i aktivnostima Kinokluba Zagreb.

Koliko košta i kako se prijaviti?

Uvjet pohađanja Filmske škole je uplata jednokratne i doživotne članarine u klubu u iznosu 106,18 eura.

Najavu termina održavanja Filmske škole objavljujemo na našem webu i Facebooku, a prijave i pitanja možete poslati voditeljici Filmske škole Lani Kosovac na filmskaskola@kkz.hr. Za prijavljene ne postoji selekcijski proces (primamo sve koji žele snimati!), no budućim polaznicima svakako preporučamo dolazak na uvodno predavanje kako bi saznali sve detalje o Filmskoj školi. 

Prijatelji