hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Edukacije

Filmska škola

Filmska škola Kinokluba Zagreb dvomjesečna je radionica za početnike u svijetu filma na kojoj možete steći temeljna znanja o pisanju scenarija, režiji, snimanju, filmskoj rasvjeti i montaži. Za pohađanje radionice nije potrebno predznanje ni iskustvo, ali polaznici trebaju imati barem 15 godina, to jest potrebno je biti minimalno srednjoškolac. Gornja dobna granica ne postoji.

Nastava je kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog rada s opremom Kinokluba. Na kraju radionice polaznici izrađuju grupni završni rad – kratki film to jest kratku filmsku vježbu.

Radionica je, također — ili prvenstveno — priprema i preduvjet za članstvo u Kinoklubu Zagreb i na njoj se polaznici upoznaju se s principima autorskog filmskog stvaralaštva u okviru Kinokluba. Članstvo omogućuje besplatno korištenje svih resursa Kluba, poput filmske opreme, montaže, prostorija, konzultacija i pomoći pri festivalskoj distribuciji filmova. Članovi također imaju pravo besplatno pohađati sve napredne radionice Kluba, o kojima više možete saznati OVDJE, kao i sudielovati u programima i aktivnostima Kinokluba Zagreb te predlagati nove.

PREDAVAČI I MENTORI

  • pisanje scenarija i režija: Lana Kosovac
  • snimanje i filmska rasvjeta: Dubravka Kurobasa
  • montaža: Ivana Perčinlić
  • snimanje zvuka: Dino Ljuban
  • uvod u eksperimentalni i dokumentarni film: Petra Belc Krnjaić

KADA SE ODRŽAVA I KOLIKO TRAJE?

Filmsku školu organiziramo tri puta godišnje — u listopadu, veljači i travnju. Nastava se odvija se uživo u prostorijama Kinokluba u Zagrebu i to dvaput tjedno po dva sata, najčešće utorkom i četvrtkom uvečer.

KOLIKO KOŠTA I KAKO SE PRIJAVITI?

Školarina iznosi 110 eura, što predstavlja i jednokratnu i doživotnu članarinu u Kinoklubu Zagreb, pod uvjetom da polaznik uspješno završi radionicu i dobije diplomu. Najavu termina održavanja Filmske škole objavljujemo na našem webu i Facebooku, a zainteresirani za pohađanje svoje upite trebaju poslati voditeljici Filmske škole Lani Brčić na filmskaskola@kkz.hr. Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koju voditeljica škole šalje zainteresiranima. 

Autor fotografije: Dijana Fuchs

Aktualno

Filmska škola
Počinje novo izdanje početničke radionice Filmska škola Kinokluba Zagreb

Počinje novo izdanje početničke radionice Filmska škola Kinokluba Zagreb

29. siječnja 2024.

U utorak, 6. veljače u 19 sati, u prostorijama Kinokluba održat će se uvodno predavanje Filmske škole, a radionica će trajati deset tjedana.

više

Arhiva