hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Edukacije

Napredne radionice

Program naprednih radionica je cjelogodišnji program namijenjen članovima Kluba kako bi i dalje usavršavali svoje filmsko znanje i hrabro zakoračili dalje prema autorskom stvaralaštvu - upravo su ove radionice potaknule mnoge autore na stvaranje svojih prvih samostalnih filmova, a neki su od njih prikazani i na platnima priznatnih međunarodnih festivala.

Napredne radionice polaznicima pružaju tehničku i umjetničku mentorsku potporu u različitim fazama produkcije ili pak potiču rad i suradnju kroz istraživanje različitih umjetničkih praksi i filmskih izražajnih sredstava. Uz to, zbog uviđanja u interese i potrebe zajednice autora, svake godine organiziramo nove radionice u kojima autorima omogućavamo poligon za istraživanje različitih načina interpretacije određenih filmskih formi, poput biografije ili likovne umjetnosti.

Napredne su radionice besplatne za članove Kluba, a održavaju se u malim grupama kako bi se osigurao kvalitetan i individualan pristup mentora prema polaznicima. Ove radionice često mijenjaju temu, fokus i mentore, no kroz godinu ih održavamo barem šest i uvijek s istim ciljem - uz pomoć mentora napraviti vlastiti film. Neke od popularnijih i redovito održavanih radionica jesu:

  • Mala filmska forma - radionica kratkog filma
  • Montažni laboratorij
  • Scenaristički laboratorij
  • Radionica filmske kritike i analize

Informacije o aktualnim radionicama, kao i pozive za prijave, možete pronaći u vijestima u nastavku.

Aktualno

Napredne radionice
Filmski portret

Filmski portret

06. ožujka 2024.

Radionica Filmski portret namijenjena je naprednim polaznicima i članovima Kluba te zainteresiranim filmskim autorima koji poznaju osnove snimanja i montaže

više
Napredne radionice
U dijalogu s Agnès

U dijalogu s Agnès

06. ožujka 2024.

Do 9. travnja otvorene su prijave za naprednu radionicu autorskog filma koja će istraživati opus Agnès Varde

više
Napredne radionice
Crash Course: Poslije titla titl

Crash Course: Poslije titla titl

29. siječnja 2024.

Radionica će se održati 16. siječnja putem Zoom-a, najave na radionice@kkz.hr

više
Napredne radionice
Slika > film

Slika > film

29. siječnja 2024.

Napredna radionica eksperimentalnog filma Slika > Film voditeljce Mare Šuljak usmjerena je na istraživanje likovnosti slike i fotografije u filmu. Prijave do 8. siječnja 2024.

više