hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

O nama

Kinoklub Zagreb nastao je još 1928. godine kao kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim klubom filmskih amatera u jugoistočnoj Europi. Danas Kinoklub Zagreb djeluje kao platforma amaterskog filma koja podupire potpunu autorsku slobodu, a besplatnim pristupom filmskom znanju i alatima svim zainteresiranim građanima omogućuje bavljenje filmom.

Tijekom 96 godina svog postojanja, cilj Kinokluba ostao je isti – produkcija i promocija filmskog amaterizma. Upravo zbog toga Kinoklub Zagreb postao je okupljalište filmskih entuzijasta, kao i nekadašnjih amatera koji su se razvili u profesionalce, a i danas svojim radom privlači i potiče nove talente. Zapravo, najveći značaj Kinokluba nalazi se baš u njegovim članovima i njihovom produkcijskom impulsu. Osim što omogućava stvaranje filma, klub o njemu brine i po njegovom ostvarenju – svaki završeni film ulazi u impresivnu tradiciju klupskog stvaralaštva te svaki autor postaje sudionikom klupske povijesti, a samim time i povijesti hrvatskog filma. Arhiviranjem filmova omogućujemo njihov život i u budućnosti.

Osim produkcije i distribucije amaterskih filmova, Kinoklub Zagreb organizira razne filmske radionice za svoje članove, kao i projekcije otvorene za javnost. Također je osnivač One Take Film Festivala i član međunarodne mreže NISI MASA koja okuplja mlade profesionalce, studente i zaljubljenike u film diljem Europe.
 

KONTAKTI:

TAJNIŠTVO: Dajna Mišurac, kkz@kkz.hr; mob: 097 752 3628 (radnim danom 8-16h)
TEHNIKA: Matej Beluhan, oprema@kkz.hr
FILMSKA ŠKOLA: Lana Brčić, filmskaskola@kkz.hr
NAPREDNE RADIONICE: Dalija Dozet, radionice@kkz.hr
PROMOCIJA: Dražen Puklavec, promocija@kkz.hr
OČUVANJE BAŠTINE KLUBA: Petra Belc Krnjaić, bastina@kkz.hr