hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Radionice
10. travnja 2024.

Novo izdanje Filmske škole

Novo izdanje radionice Filmska škola počinje uvodnim predavanjem 25. travnja u 19 sati u prostorijama Kinokluba, a trajat će do početka srpnja.

Novo izdanje Filmske škole

Filmska škola namijenjena je početnicima i nije potrebno predznanje ni iskustvo.  Polaznici trebaju imati barem 15 godina, to jest potrebno je biti minimalno srednjoškolac.

Radionica pruža uvod u filmsku umjetnost i osnovna teorijska i praktična znanja o filmu koja polaznicima omogućavaju da potom kritički gledaju i analiziraju filmska djela te da se nastave baviti filmskim stvaralaštvom, bilo samostalno, bilo kroz pohađanje bilo koje od naprednih filmskih radionica u Kinoklubu Zagreb. Fokus stvaralaštva u Kinoklubu Zagreb autorski je film.

Sva nastava Filmske škole odvija se uživo u prostorijama Kinokluba u Zagrebu i to dvaput tjedno po dva sata, najčešće utorkom i četvrtkom u 19 sati. Dolasci su obavezni. Nastava je kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog rada s opremom Kinokluba. Tijekom radionice polaznike se podučava osnovama pisanja scenarija, režije, snimanja i rasvjete, snimanja i oblikovanja zvuka, montaže, kao i osnovama o eksperimentalnom i dokumentarnom filmu te principima djelovanja unutar kinokluba. Kroz taj proces vode ih iskusni i stručni predavači i mentori Lana Kosovac, Dubravka Kurobasa, Ivana Perčinlić, Dino Ljuban i Petra Belc Krnjaić.

Za uspješan završetak radionice Filmska škola umjesto klasičnog usmenog ili pismenog ispita potrebno je napraviti završni rad – kratki film to jest kratku filmsku vježbu

Za prijavu treba popuniti ovu prijavnicu najkasnije do 18. travnja 2024. Prijave su se primale tijekom cijele godine te je na ovom izdanju radionice ostalo još 7 mjesta.

Nakon slanja prijavnice, prijavljeni će biti obaviješteni jesu li primljeni na radionicu te, ako jesu, dobiti i ostale potrebne informacije poput rasporeda sati, podataka za plaćanje školarine i dr.

Školarina iznosi 110 eura, a to je ujedno jednokratna i doživotna članarina u Kinoklubu Zagreb ako polaznik uspješno završi radionicu.  Po završetku Filmske škole polaznici mogu postati pridruženim članovima Kinokluba Zagreb, čime sudjeluju u mailing listi Kinokluba i pravovremeno primaju obavijesti o svim aktivnostima u Klubu. Također mogu bez naknade posuđivati opremu za snimanje slike i zvuka, koristiti montažu, predlagati programe KKZ-a i sudjelovati u njihovoj realizaciji, pohađati besplatno sve napredne radionice i još mnogo toga!