hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Radionice
25. travnja 2024.

Radionica filmske kritike i analize 2024.

Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka, 26. svibnja 2024.

Radionica filmske kritike i analize 2024.

Dragi klubaši, Kinoklub Zagreb organizira jubilarnu desetu besplatnu radionicu filmske kritike i analize.

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni na stranicama Kinokluba Zagreb. 

Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 26. svibnja 2024. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionice@kkz.hr sa sljedećim: 

- tekst o nekom od filmova s ovogodišnjeg festivalskog ili kino repertoara (približno 2000 znakova uključujući razmake, tolerira se plus/minus 300 znakova)

- kontakt

Na osnovi poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznica/ka radionice. Radionica će započeti krajem svibnja te se odvijati kroz ukupno osam susreta dinamikom jednom tjedno (četvrtkom u večernjim satima) u lipnju i  srpnju 2024. u prostorijama Kinokluba Zagreb. Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.  

Voditelji radionice su Dario Dević i Višnja Pentić.