hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Umrežavanje

Spektar boja

Kinoklub Zagreb sudjelovao je kao partner na projektu ,,Spektar boja'' koji je osmišljen kao sveobuhvatna inicijativa na poticaj umjetničke organizacije Kotar teatar koja je imala za cilj omogućiti pristup prilagođenim kulturnim sadržajima (filmskim radionicama) za djecu i mlade - učenike Centra za autizam iz Zagreba, ali i općenito povećati vidljivost i svjesnost vrijednosti inkluzivnosti i ravnopravne dostupnosti kulturnih aktivnosti za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Prva faza projekta trajala je od rujna 2021. do veljače 2022. te je obuhvatila ciklus od šest filmskih radionica na kojem su mali polaznici imali priliku u manjim grupama aktivno sudjelovati u koracima „proizvodnje“ filmskih sadržaja: osmišljavanje priče i upoznavanje s kamerom, stop animacija, snimanje slike i zvuka, dokumentarni film, glumačka radionica, montaža slike i zvuka. Članovi Kluba i iskusni filmaši koji su vodili radionice i mentorirali učenike Centra su bili Dalija Dozet, Dražen Žerjav, Lana Kosovac, Luka Matić, Anita Čeko i Petra Zlonoga.

 

 

Po završetku radionica svi video radovi nastali kao zajednički uložen trud voditelja, asistenata, učenika te odgojno-obrazovnog osoblja su montirani u kratke video priče te su objavljeni na web stranici projekta ovdje.

Rezultat ovog dijela projekta je i kratki dokumentarni "making of" film koji će vam približiti što sve male ruke mogu, kada imaju adekvatnu podršku i kreativno vodstvo.

Daljnji tijek, nove faze i aktivnosti u sklopu projekta moći će se pratiti na navedenoj web stranici, kao i Facebook stranici projekta. 

Nositelj projekta je umjetnička organizacija Kotar teatar koja djeluje kroz pripremanje, organizaciju i izvođenje glazbeno-scenskih djela, kazališnih predstava, festivala, filmskih uradaka, multimedijalnih i umjetničkih performansa, kreativnih radionica, seminara i umjetničkih rezidencija na području cijele Hrvatske.

Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.